KNX

Algemeen

Zowel thuis als op kantoor is er steeds meer vraag naar comfort, efficiëntie en energiebeheer bij het besturen van de voorzieningen in het gebouw. Beheerders en gebruikers willen verlichting, verwarming/koeling, zonwering, toegangscontrole, ramen en deuren, waterbeheer, audiovisuele apparatuur,… op een gebruiksvriendelijke en veilige manier kunnen controleren en besturen. Achterliggende bekommernissen zijn vaak zekerheid, veiligheid en kostenbesparende efficiëntie.

De domotica van KNX maakt dit alles mogelijk. Op de bedieningspanelen of op uw tablet of smartphone hebt u een overzicht van alle functies binnen het systeem en bedient u alles met gemak en vertrouwen.

Waar andere systemen voor elke component een eigen bekabeling en apparatuur moeten voorzien, doet het bussysteem KNX dit met slechts één kabel voor alle functies. Dit is niet alleen een groot voordeel bij installatie waardoor deze eenvoudiger en minder arbeidsintensief is, maar ook later bij aanpassingen of uitbreidingen van het systeem. Het snel evoluerende domein van domotica implementeert immers steeds meer en nieuwe toepassingen. KNX garandeert dat bij een wijziging of uitbreiding er slechts minimale breekwerken of andere aanpassingen nodig zijn. Het bestaande systeem kan eenvoudig geherprogrammeerd worden om de nieuwe functies te implementeren.

Dit is mogelijk dankzij de intelligente opzet van het KNX-systeem. Slechts één kabel kan de communicatie verzorgen tussen alle componenten van het domoticasysteem en de aansluitingen zijn universeel. Zo is het wijzigen van de opstelling of het toevoegen van nieuwe toepassingen een snelle en simpele operatie.

KNX is de enige open standaard voor woning- en gebouwcontrole ter wereld. Dit betekent dat de domotica van het KNX-systeem compatibel is met de producten van zowel grote als kleinere fabrikanten in de sector. Zo vindt elke klant binnen het KNX-systeem de oplossing die beantwoordt aan zijn voorkeuren of budget.

De meest bekende meewerkende fabrikanten zijn Siemens, Jung, Theben, Hager, Basalte, Elsner, BEG, ABB, Busch Jaeger, Siedle, Daikin, Viessman, Buderus en vele anderen. Deze producten kunnen onbeperkt in eenzelfde installatie met elkaar gecombineerd worden.

De troeven van KNX-domotica:

  • Grote gebruiksvriendelijkheid
  • Veiligheidsgevoel en controle
  • Besparing in tijd, inspanning en werkingskosten
  • Eenvoudige, kosteneffectieve installatie
  • Aanpassingen zonder grote (breek)werken
  • Flexibel en toekomstgericht

Hebt u nog vragen over installatie of gebruik? U vindt het antwoord ongetwijfeld op onze FAQ-pagina.

Naar de FAQ-pagina!

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x